Tarihe Tanıklık Etmek! – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgeselGenelGüncelKöşe YazılarıUlusal

Tarihe Tanıklık Etmek!

136Görüntüleme

Bazı anlar tarih yazar. O anları unutulmaz kılmak ve ben de oradaydım demek için tüm planlar bir anda değişebilir. Sınırlar, koşullar zorlanabilir. Nitekim dün de öylesi bir gündü. 6 Mart 2023 günü Türkiye’nin altılı masa tarafından kendi adaylarının açıklanacağı program için CHP tarafından il yönetimlerinin 81 ilden yönetim bazında araç kaldırması istendi. Elbette üyelerin de destek vereceği otobüsler kalktı.

Aksaray il örgütü eşit bir katılım ile bazı arkadaşlarımız yere oturarak yollara düşse de kadını erkeği genci yaşlısı ile tam katılım sağlandı. Yaklaşık 13 saat gidiş dönüş sürdü ama kimse şikayet etmedi, sürekli eğlenceli bir tempo ile gidiş dönüş sağlandı. Kendi aracı ile gelenler de vardı.

İlk olarak Saadet Partisi önüne gidildiği zaman alan tıklım tıklım dolu idi. Türkiye’nin her köşesinden gelen insanlar sanki yıllardır birlikte imiş gibi konuştu, dertleşti, güldü. Herkes umutlu ve inançlı idi. Açıklama uzayınca acıkan insanlar birbiri ile ellerinde ne varsa paylaştı. Üşüyenler birbirine çay kahve oldu. Arada bir sloganlar atıldı. O an insanlar sadece tarihe tanıklık etmiyor tarih de yazıyordu. Saat 17.00 de yapılması gereken açıklama saat 21.00 sularında yapılırken insanlar yorgundu ama meydanı bırakmadı. Terk etmedi Aradı bir haydi sloganları atıldı ama o kadar. Muhteşem bir kitle vardı. Sırf o kitle, o ambiyans için bile orada olmak vardı. Yaşayanlar bilir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanınca tabiri caiz ise yer gök inledi. İyi ki dedim sevdiklerimizle buradayız. Gözyaşı akıtan kadınlar, erkekler gördük. Umut vaat ediyordu. Orada sadece CHP’den değil altılı masanın tüm paydaşlarında kararlılık ve çok çalışmalıyız sesleri duyduk. Değişim şimdiden başlamış.

Ve CHP parti binası önü, çok daha kalabalık bir kitle, umutlu, coşkulu, başkanına inanan ama gerekir ise hatalarını söyleyebilen, eleştirebilecek, aydın, sorgulayan bir kitle. Modern dünyanın güzel yüzleri. Hepsi kardeşimiz, hepsi yol arkadaşımız.

Gece 01.30 civarında kente geldiğimizde hepimiz zaferi kutlamak üzere 14 Mayıs’ta bu sefer çok daha kalabalık bir kitle ve sesimiz kısılana dek şarkı söylemek için orada olacağız. Hep, birlikte ve daima ileriye. Aşkla.

Rana Arıbaş