YIL 2014; MHP AKSARAY’DA KAZANACAĞINA EMİN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPIYOR… Yıl 2024; BAZI PARTİLER KAZANACAĞINA EMİN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPIYOR… – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgeselGenelGüncelKöşe YazılarıSiyaset

YIL 2014; MHP AKSARAY’DA KAZANACAĞINA EMİN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPIYOR… Yıl 2024; BAZI PARTİLER KAZANACAĞINA EMİN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPIYOR…

20.4KGörüntüleme

YIL 2014; MHP AKSARAY’DA KAZANACAĞINA EMİN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPIYOR…

Yıl 2024; BAZI PARTİLER KAZANACAĞINA EMİN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPIYOR…

Seçim çalışmalarını takipten fırsat bulmuşken son günlerde olup bitene dair düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Malum yaklaşan yerel seçim atmosferi tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da doruk noktasına ulaştı. Seçim meydanlarında kıyasıya bir rekabet var. Seneler sonra ilk kez seçimi kimin kazanacağı konusunda akıllarda soru işaretleri var. Soru işaretlerinin yanı sıra meydanlarda kesin kazandık özgüveni ile gezen adaylar ve ekipleri de var. Yapmış oldukları seçim çalışmalarında etraflarını saran kişi sayısına göre kazandık hissine kapılan adaylar şimdiden zafer sarhoşluğu yaşamaya başladı bile. Adayların ve teşkilatların bu hali beni 2014 yılı mahalli idareler seçimlerine götürüyor. Gelin bir hatırlayalım o sene Aksaray’da seçim öncesi neler yaşandı.

Yıl 2014 ben Aksaray’ın ilk seçim bültenini hazırlıyorum. Hatta bültenin ilk sayısı için ofisimde birde geniş katılımlı lansman düzenliyorum. O dönem Siyasilerin tamamı ile ilişkilerim çok iyi. Seçimin nabzı bülteni için tüm adaylarla yakinen çalışıyorum. Bazı haftalar bültenimi değişik partilere özel sayı olarak hazırlıyorum. Bu özel sayılardan bir tanesini, adaylığı Devlet Bahçeli tarafından Aksaray mitinginde aylar öncesinden açıklanan Dr. Rıfkı Karabatak için hazırlanıyor. O dönem görüyorum ki Dr. Rıfkı Karabatak belki de Aksaray siyasetinin çokta alışkın olmadığı bir şey yapıyor ve bir arge ekibi ile çalışıyor. Parti içinde müthiş bir görev dağılımı var. Reklam çalışmalarında sınır tanınmıyor. Kadın kolları ve gençler kapı kapı dolaşıyor. Her yer MHP’li adayın afişleri, dergileri, promosyonları ile donatılmış. Aksaray’da Milliyetçi Hareket Partisi ve dolayısı ile Rıfkı Karabatak fırtınası esiyor.

Dr.Rıfkı Karabatak için çalışan ekip kazanacaklarına adları gibi emin. Adaylarına da bu konuda müthiş bir güven aşılıyor. Seçime giden son hafta MHP Aksaray’da dillere desten konvoylar, miting gibi toplantılar tertipliyor. Kılıçarslan parkından hareket eden araç konvoyu şehrin diğer yakasına kadar uzanıyor. Yer gök üç hilalli bayrak ve MHP seçim şarkıları ile inliyor.

Ben bülteni hazırlarken Rıfkı başkan bana soruyor “ kazanırız değil mi Derya Hanım” diyor. Bense her zaman ki doğrucu Davut tavrımı takınıp “ hayır” diyorum! Rıfkı başkan bana güceniyor. “Dün akşam ki konvoyu görmediniz herhalde” diyor. “ gördüm” cevabı veriyorum. “Lakin halkın nabzını tutuyorum ben, siyasilere tüm çıplaklığı ile fikirlerini söylemeyenler bana tüm samimiyetleri ile düşüncelerini anlatıyorlar, kazanamayacağınızı biliyorum” diyorum.

Seçim günü geliyor, sandıklar açılıyor akşam saatlerinde kazanan belli oluyor. AK Parti binası önünde müthiş bir kalabalık. Birkaç gün önce MHP için üç hilalli bayraklarla konvoy yapan araçlar bu kez AK Parti binası önünde AK Parti bayrağı sallıyor. Her zaman ki gibi insanlar kazananın yanında olmayı tercih ediyor. Seçime dair tüm tahminlerim tutuyor. Seçim öncesi tahminlerimi soran bazı siyasiler seçim sonucunu ben değiştirmişim gibi bana tavır yapıyor. Sanki ben tahmin değil de umut ettiklerimi söylemişim gibi düşünüyor. Oysa ben olaya gazeteci gözü ile ve tarafsız bakıyorum, ona göre tahmin yapıyorum.

Gelelim bugüne…

Yıl 2024; Bazı Partiler Kazanacağına Emin Gövde Gösterileri Yapıyor

Yıl 2024… Bazı partiler 2014 yılında ki özgüveni yaşıyor. Bu seçim kimin kazanacağı belli olmaz dediğimde yine bana kızıyor, tavır yapıyor. Çünkü yine parti teşkilatları gereksiz özgüveni adaylarına aşılıyor. 31 Mart akşamı biliyorum ki şimdi özgüven patlaması yaşayan bazı teşkilatlar hayal kırıklığı yaşayacak. Adaylara ve teşkilatlarına seçime sükûnet ile gitmelerini tavsiye ediyorum. Kesin kazandık özgüvenini bir yana bırakıp “hayırlısı” demelerini tavsiye ediyorum. Çünkü biliyorum ki, büyük beklentinin hayal kırıklığı da büyük oluyor.

Derya Özaba

Komşu Köyün Delisi