“Vekiller Emekli Maaşı Almasın” – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgeselKöşe Yazıları

“Vekiller Emekli Maaşı Almasın”

12.7KGörüntüleme

Merhaba gazetemizin değerli okuyucular bir seçim maratonunun daha sonuna geldiğimiz günlerden hepinize selamlar… Benim kadar sizin de seçimin bir an önce bitmesini istediğinizi biliyorum. Biliyorum çünkü birçoğunuzun seçim bitse de geçime baksak dediğinize defalarca şahit oldum. Çokta haklısınız en az siz kadar bende seçim bitse diyorum.

Ben seçimden para kazanan biri olsam da, kendimi değil ülkemi düşünüyorum. Bir seçimin Türkiye’ye görünür maliyeti hepimizin dudağını uçuklatacak kadar var, tamı tamına 650 Milyon TL… Üstelik sadece görünür maliyeti! Örtülü ödenekler, sponsorlar, bağışlar vs… Bunları hesaba dâhil etmiyoruz.

Biz geçimi düşünürken bu ülkede 650 Milyon TL siyasilerin kazanma hırslarına feda edilmiş durumda. Bu hırslarla yaşayan, seçim kazanmak için ele geçirdikleri her kuruşu seçime yatıran siyasiler, kazandıktan sonra vatandaşa kuruşun hesabını yapıyor. Seçime 5 gün kala bazılarının televizyon programlarında “emekliye simit satsın su satsın her şeyi de devletten beklememek gerek” dediğine şahit olduk mesela! Her ne kadar sonrasında sözlerinin çarpıtıldığını söylese de bunun sohbetini bile bir canlı yayında konu etmek eskilerin tabiri ile ‘ kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ hesabıdır.

Emekli incinmiş, vatandaş bu söylemden hiç mi hiç hoşlanmamıştır… Zaten canı burnunda emekli birde kendisine akıl verilmesinden fazlası ile rahatsız olmuştur. Yine eskilerin bir sözü var “bana akıl verme, para ver” evet bu sözün söyleneceği en uygun yer sanırım burası. Emeklinin kimsenin aklına ihtiyacı yok… Senelerce prim ödedikten sonra kaç yaşında emekli olacağı, emekli olunca tasarrufunu nasıl yapacağı, yetmediği yerde simit mi su mu satacağı kendi bileceği iştir.

Emeklinin de kendine tavsiye verenlere bir önerisi var. Emekli vatandaşlar diyor ki “eğer emeklileri o kadar düşünüyorlarsa mecliste milletvekillerinin emekli maaşı almasını kaldırsınlar” emeklinin önerisi bu. Hadi bakalım hangi yürekli vekil bu öneriyi meclise götürecek. Bekleyip görelim, kim emekliyi düşünüyor, kim emekli olduktan sonra vekillik emekli maaşı almıyor. Vekillik emekli maaşı almayınca kim simit satıyor, su satıyor.

Yazının başında da söylediğim gibi, seçime 2 kala vatandaşta, siyaside bitse de kurtulsak diyor. Vatandaş geçime bakmak için bitse diyor, siyasiler de, daha fazla kaş yapmaya çalışırken göz çıkarmamak için bitse diyor.

Neyse ki bitiyor… Pazar günü sandığa gidiyoruz. Olup biteni, söyleneni, vaat edileni, inandırıcı söylemi ve bunlar gibi birçok şeyi düşünerek gidelim sandığa. En doğru kararı verip, bizi en çok adam yerine koyacağa oy verelim. Benim seçime 2 kala söyleyeceklerim bu kadar. Seçim sonrası görüşmek dileğiyle… Kendinize iyi bakın, hoşça kalın.

Derya Özaba

Komşu Köyün Delisi