SPOR’UN ŞEHRİ AKSARAY – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgesel

SPOR’UN ŞEHRİ AKSARAY

71Görüntüleme

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yapmış olduğu faaliyetleri anlatmak adına Dağılgan Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezinde basın mensuplarını bilgilendirme amaçlı toplantı düzenledi.

İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün istatistik bilgilerini, bu süreçte yapmış oldukları faaliyetleri ve uygulamış olduğu projelerden bahsetti. Devam eden projeleri arasında Merkez Spor Salonu olduğunu ve içerisinde hentbol, basketbol, tenis, bireysel spor salonları, seminer salonları ve kafeteryası bulunan tesisin engelli sporcularında yararlanabileceği şekilde faaliyete hazır olduğunu söyledi.  

 “ Aksaray Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti”

İl Müdürü Yıldız; “Atletizm, görme engelli, judo, güreş, özel sporcular, bedensel engelli atıcılık, karete branşlarında toplam 33 tane milli sporcumuz var.  2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda Aksaray tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Aksaray ilimizde 4 tane sporcumuz 2 tane antrenörümüz Aksaray ilimizi Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda temsil ettiler. Aksaray’dan 4 sporcunun temsil etmesini çok büyük bir başarı olarak görüyoruz” dedi.

Gerçekleşmiş olan şampiyonalardan bahseden Yıldız, “14-15 Kasım’da Birinci Kademe Türkiye Oryantiring Şampiyonası, Türkiye Bisikletle Oryantiring Şampiyonası’nı 28-29 Haziran’da, Yunus Emre’yi Anma Yol Yarışları’nı 4-5 Ağustos 2021 tarihinde yine Aksaray ilinde gerçekleştirdik. 13-15  Ağustos’ta Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nı bin kişinin katılımıyla ilimizde gerçekleştirdik. 7-13 Ağustos’ta Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası’nı, 4-11 Eylül’de cumartesi günü ödül törenini yaptık. Dünya Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası’nı Aksaray ilinin ev sahipliğinde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Gençliğin ve Cazibenin Şehri Aksaray

Yıldız; “Özellikle Türkiye’nin değişik yerlerinden gençlerimizin Aksaray’a gelip, Aksaray’da bir hafta Teknoloji ve Havacılık temalı gençlik kampı yapmaları, bu hem Aksaray’ın tanıtımı anlamında hem de yatırım anlamında önemli projelerden birisi” dedi. İl Müdürü Yıldız, hedeflediği projelerden, kamplardan, yurt hizmetlerinden bahsetti. Yıldız; “Bizim burada hedeflediğimiz Aksaray’ı bir spor şehri yapmak, Aksaray’ı sporun ve gençliğin cazibe şehri yapmak. Aksaray’da gerçekten bu potansiyel çok yüksek. Siz değerli basın mensuplarımızın desteğiyle gençlerimize ve insanlarımıza ulaştırdığımız zaman, Aksaray’da gerçekten gençlik ve spor adına çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum” dedi.

Haber-Foto: Esra Uygur

Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi