Seçimlerin üzerinden bir hayli zaman geçti. Halk yeni başkanın icraatlarını sabırsızlıkla bekliyor. Hatta vatandaş arasında bir önceki başkan Haluk Şahin Yazgı ile kıyaslamalar bile başladı. Yazgı zamanında en azından ilk aylarda yaşamadıkları randevu krizleri bu sefer vatandaşın fazlası ile canını sıkmaya başladı. Şehrin en tanınmış iş adamları, müteahhitleri yada ilin ekonomisine yön veren insanlar bile randevu alamamaktan şikayetçi. Bir önceki dönemde tecrübesizliği ve iş takibi olmayışı ile yanlış tercih olarak nitelendirilen bazı danışman kadroların halen iş başında olması halk arasında konuşulan bir diğer konu.

Haluk Başkanın görevi devraldığı ilk günün sabahı bir gecede şehir merkezinde meydana gelen olumlu değişiklikler, bu sefer ne yazık ki yaşanmadı. Tüm yurtta eş zamanlı başlatılan yayalara öncelik projesinin asfalt çizimlerinin yapılması dışında pek bir değişiklik yok şehirde. Herkesin alıştığı güler yüzlü, ilk sene kapısı çok özel toplantılar dışında kapanmayan halkla bütün bir başkan kadrosu sanırsak olmayacak gibi.
Seçim öncesi Sayın Dinçer tarafından hazırlanarak lansmanı yapılan, başa geldiğinde yapacaklarını kapsayan proje kataloğunda halkın en çok dikkatini çekenlerden birisi kentsel dönüşümdü. Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, kentsel dönüşüm yakın zamanda proje planlaması arasından çıkartılmış durumda. Yani kentsel dönüşüm beklentisi ile oy verenlere geçmiş olsun diyoruz. Umuyoruz ki proje kataloğunda yer alan diğer icraatlar vaktinde yerine getirilir. En azından Haluk Şahin Yazgı Başkan tarafından başlatılan, ilkleri yapılan ve genişletilmesi yada yayılması beklenen projeler devam ettirilir.
Aksaray ilinin kaybedecek bir beş senesi daha yok çünkü. AK Partinin ise kötü yönetim kadroları tarafından yaşadığı yıpranmaya bir yenisini daha eklemeye tahammülü yok. Bizler de basın mensupları olarak moral bozan haberler yerine sizlerin yüzünü güldüren haberler yapma taraftarıyız. Lakin bu gidişle sizlere müjdeli yada yüz güldüren haberler veremeyecek gibiyiz. Umuyoruz ki yeni belediye ekibimiz vatandaşla ve basınla sıcak ilişkilere bir an önce geçer. Hepimize güzel projelerin ve başlanan işlerin müjdesini bir an önce verir. Sizler için takipte kalmaya devam edeceğiz.
Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi