Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali Programı Aksaray’da Gerçekleştirildi – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgesel

Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali Programı Aksaray’da Gerçekleştirildi

64Görüntüleme

Aksaray’da, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları’ programı gerçekleştirildi.

Ev sahipliğini AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat’ın gerçekleştirdiği program Aksaray Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Konferansa Genel Merkez Başkan Yardımcısı İnsan Hakları Başkanı Ayşe Nevin Sert, Ar-ge Başkanı Züleyha Karademir, Genel Merkez MKYK Üyesi Teşkilat ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Arzu Bakır, AK Parti Aksaray İl Teşkilatları, il ve ilçe teşkilat başkanları eşleri ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’in eşi, Kurum Müdürleri ve STK Başkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın davetli katıldı.

Programın açılışında AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer eşi Merve Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve son olarak da Ayşe Nevin Sert birer konuşma yaparken, yapılan konuşmalara AK Partinin kadına verdiği değer ön plana çıkartıldı.

Programda konuşan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Nevin Sert, “Yapılan çalışma kapsamında 81 ilde dolaşıyoruz. Biz kadını daha güçlü kılmak istiyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği de kadına veriyoruz. Dünyanın merkezinde kadınlar var. Nereye bakarsanız kadının imzası ve kadının eli var. Ev, okul, sokak kadının eliyle daha güzel kadının eliyle var olur. Biz kadının ayakları üzerinde durması çalışmasını yapıyoruz bunu ise iki şekilde başarabiliriz. Eğitim, İstihdam. İstihdamı kadınlarımıza nasıl sağlarız düşüncesiyle çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ise yaptığı konuşmada ‘’Türkiye tarihinde siyasi partilerde ilk kadın kolları AK Parti tarafından oluşturulmuştur, bu da AK Partinin kadına verdiği önemi ve değeri ortaya koyan en büyük etmenlerden biridir’’ dedi.

AK Parti Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat yaptığı konuşmada “kadının eğitim hakkını almasında en büyük mesafe partimiz iktidarı döneminde alınmıştır. Kadının istihdama katkısı da yine bizim dönemimizde artmıştır. Hayallerini hayata geçiren kadınların çoğalması için gerekli teşvikler gün geçtikçe artmaktadır. Büyük Türkiye hayalimiz anca kadınlarında üretime katılması ile gerçekleşecektir. Kadın erkek omuz omuza büyük Türkiye hayalimize koşacağız, bunun içinde elimizden geleni yapacağız’’ diyerek programa katılan herkese teşekkür etti.

‘Kadın Emeği, Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları’  programının Aksaray ayağında yapılan karşılama Konuşmalarının ardından gerçekleşen sunumda İl Tarım Müdürü Bülent Saklav, İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş, Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim, KOSGEB uzmanı Tayfur Ege, T. K. D. K. Birim Amiri Tuğba Yaşdağ, Ahiler kalkınma ajansı uzmanı ve başarıya ulaşmış bazı girişimci kadınlar sunum ve konuşmalar yaptılar. Yurt çapında bazı başarılı kadın girişimcilerin başarı hikayelerinin anlatıldığı slaytlar da davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Ak Parti Genel Merkezinden gelen yetkililer gün boyunca konferans dışında da birçok kurum ve kadın aktivite merkezini gezerek bir dizi ziyarette bulundular.

Haber: Derya ÖZABA

Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi