DÜNYA ŞAMPİYONU PARAŞÜTÇÜLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgeselDünyaSpor

DÜNYA ŞAMPİYONU PARAŞÜTÇÜLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

84Görüntüleme

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Aksaray’da düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Mesafe Şampiyonası sona erdi. Dereceye giren paraşütçülere ödülleri 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi.

Aksaray Vali Yardımcısı Yasin Andıç, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Başkanı Abdullah Kahraman ve İl protokolü sporcularla bir araya geldi. 34 ülkeden katılan 130 sporcunun Aksaray çevresindeki yaklaşık 40 bin kilometrelik mesafe uçuşlarının skorları belirlendi. Yapılan skor belirlemesinin ardından Vali Yardımcısı Yasin Andıç eşliğinde şampiyonayı düzenleyen organizatörler ve sporculara skorlarına göre ödülleri takdim edildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve şampiyonada dereceye giren sporcular ödüllerini aldıktan sonra şampiyonluklarını kutladılar.

Ödül töreninin ardından sporcular hem Türkçe hem de İngilizce açıklamalarla selamlanarak uğurlandı. Bazı sporcular kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına duygularını anlattı. Şampiyonaya Makedonya’dan katılan Martin İvanosky (31) “Benim Aksaray’a ikinci gelişim bu, kesinlikle dünyanın en iyi yerlerinden bir tanesi, benim için en güzel yerlerden bir tanesi burasıdır. Aynı zamanda da Aksaray çok iyi bir yer. Ziyaret edilmesi gereken bir yer. Çok iyi insanlar burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Amerika’dan şampiyona için gelen 31 yaşındaki Keylin Peitro ise, “2 yıl önce yamaç paraşütü için istekli değildim. Son 2 yıldır çok istekliyim ve bunu en iyi şekilde en üst seviyelere taşımak istiyorum. Türkiye ve Aksaray’da olmaktan çok mutluyum. Dünyanın en iyi pilotları ile yarışma fırsatı buldum” diye konuştu.

Haber-Foto: Esra Uygur

Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi