Dıral Dedenin Düdüğü! – Şehrin Nabzı Haber
BölgeselGüncelKöşe YazılarıUlusal

Dıral Dedenin Düdüğü!

1.42KGörüntüleme

Dıral Dedenin Düdüğü!

Hele Destur…

Çok kıymetli sanatçımız rahmetli Barış Manço’nun bir şarkısının aynı zamanda da girizgâhı olan ismi ile sizlere merhaba demek istedim bugün. Birçoğumuzun anlamını bile bilmeden dinlediği hatta nakarat kısmına eşlik ettiği bir şarkı vardı hani geçmişte, geçmişte lakin geçmemiş bugün de dün gibi anlamını yitirmemiş bir şarkı ‘’ Dıral Dedenin Düdüğü’’. Peki neydi Dıral Dedenin Düdüğü bileniniz biliyordur da bilmeyeniniz için bir hatırlatayım. Kıyamet alametlerinden olan bir sur vardır hani, meleklerden İsrafil’in kıyamet ilanı olarak üfleyeceği sur. Hani hepimizin aklını başına getirecek, artık kaçınılmaz sonun geldiğinin habercisi olan sur.

Nerden çıktı şimdi Dıral Dedenin Düdüğü, İsrafil’in suru, dediğinizi duyar gibiyim. Hemen anlatayım; Ben bugünlerde bazıları için o sesi duyar gibiyim. Bir şeylerin sonunun geldiğinin ilanı, bazılarının attığı adımlarla, yanına yöresine doldurduğu yaramaz isimlerle, umursamaz tavırlar ve vatandaşı, yanı sıra uyarıcı niteliği taşıyan basını duymazdan gelmesi ile gün gibi aşikâr.

Bugüne kadar vatandaşı ve haberleri yazıları ile yön gösterici olan basını dinlemeyen herkes günün sonunda zararlı çıkmış, çıktığı yükseklerden dengesizlik sorunu yaşayarak düşmüştür çünkü. Bir musibet bin nasihatten iyidir, göz göre yapılan yanlışların en sonunda bir musibet doğuracağı hepimizce görülüyor artık.

Birileri gözünü açmaz, kulaklarını tıkamaya devam ederse ne yazık ki kendilerinin yanı sıra, davalarını da yakacak, izindeyiz dedikleri, sözde gönül verdikleri zatı-ı muhteremleri de kendileri ile birlikte aşağı çekecekler. Bu gidişle ayıklanmaya çalışan ayrık otlarının yeniden yeşererek dal budak vermesine sebep olacaklar. Yazık kurunun yanında yaşı da yakacak, günahsız insanların büyük bedeller ödemesinin vebalini boyunlarına dolayıp sur üflendiğinde bir dünya veballe ahirete gidecekler.

Bizim hiçbir şeyde gözümüz, hiçbir makamda aklımız ya da hiçbir menfaatte zerre hevesimiz yok. Biz vakti zamanında uyarılarımızı yapmış ve dinletememiş bedelini de hataları yapanların yerine 15 Temmuz’da Ankara meydanında Vatana, Millete, Cumhuru Reise kol kanat gererek ödemişiz zaten. Şimdi yeniden uyarıyoruz, yanlışsınız, yanlış yoldasınız, yanlış kişilerle yol yürümeye çalışıyor Ülkeye, Ülkenin Başındakilere ve bu Ülkenin vatandaşlarına zarar veriyorsunuz!

Gözünüzü açın ağalar, açın ki kimlerle yol yürümeye, kadro olmaya çalıştığınızı iyi analiz edin. Vallahi bu milletin ahı sizi oldurmaz benden demesi. Sözlerimi aklınızı başınıza devşirin diyerek bitiriyor, anlayan için aşağıya birde dörtlük bırakıyorum.

Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini
Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu
Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan
Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü

Hele destur…

Derya ÖZABA

Komşu Köyün Delisi

Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi