”Birr Lokma Bin Sofra” – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgesel

”Birr Lokma Bin Sofra”

57Görüntüleme

Aksaray’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Birr lokma bin sofra” temasıyla iftar programı düzenlendi. İlk senesinde birçok ilde olduğu gibi Aksaray’da da düzenlenen iftar programının önümüzde ki senelerde geleneksel hale gelmesi planlanıyor.

Aksaray Öğretmenevinde düzenlenen iftar programının ev sahipliğini Vakıflar Konya Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı yaparken, iftar programına, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, AK Parti MKYK üyesi Sunay Karamık, basın mensupları ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden çeşitli destekler alan aileler katıldı.

İftar Programında bir konuşma yapan Vakıflar Konya Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı Vakıf Kültürü ve medeniyetinin tarihinden bahsederken; vakıfların hizmet amacı ilk olarak Allah’ın rızasını kazanmaktır, vakıf bir iyilik müessesidir, vakıf geçim temin eder, istihdam sağlar, okullar kurar, öğretmenler temin eder, vakıf mezarlar temin eder, vakıf hayatımızın her alanında vardır’’ dedi. Osmanlı ayrıca bu iftar programının devam ettirilerek bir gelenek haline getirileceğinden de bahsetti.

Nurullah Osmanlıdan sonra Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’de bir konuşma yaparken, programa katılan ihtiyaç sahibi aileler Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gördükleri ilgi ve destekten duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Haber: Derya Özaba