BAŞKAN DİNÇER; “PAYLAŞMAK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASIDIR” – Şehrin Nabzı Haber
aksaray belediyesi çorba evleri
AksarayBölgesel

BAŞKAN DİNÇER; “PAYLAŞMAK BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASIDIR”

66Görüntüleme

Aksaray Belediyesinin Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde ve Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında hizmet verdiği çorba evleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Sabahın erken saatlerinde hizmete başlayan çorba evlerinde her gün yüzlerce vatandaşın içini ısıtıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği Çorba Evi Projesine sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar memnuniyetle karşılıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin severek kullandıkları çorba evlerinde sabahın ikramlar sabah saat 07.00’da başlatılarak günün ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. Çorba evlerinde ve mobil çorba aracından günlük toplam 2 bin 500 vatandaşa çorba ve tatlı ikram ediliyor.

“Paylaşmak bizim kültürümüzün bir parçasıdır” diyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer uzun süredir uygulamada olan sıcak çorba ikramının vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü izzet-i ikram’ın geleneğimizin bir parçası olduğunu ifade etti.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında hizmet veren çorba evinde genellikle sağlık çalışanları, hasta yakınları ve il dışından gelen birçok misafirler istifade ediyor.

Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi