AKSARAY’DA YENİ YEŞİL ALANLAR – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgesel

AKSARAY’DA YENİ YEŞİL ALANLAR

63Görüntüleme

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde başlattığı alt ve üst yapı yatırımlarının yanında yeşil alan ve park çalışmalarında hızını artırdı. 2021 yılında Aksaray’a Millet Bahçesinin yanında 9 adet park ve dinlenme alanı kazandırdı.

Aksaray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, her yaş grubuna hitap edebilecek ve vatandaşların doğal, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yeşil alanlar oluşturuyor. Bunların arasında en donanımlı park ise Millet Bahçesi. 

42 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı hızla devam eden Millet Bahçesinde, vatandaşların nefes alabileceği, doğayla iç içe vakit geçirebileceği yeni bir alan inşa ediliyor. Millet Bahçesinin zengin yeşil alan varlığını artırmak için saha içerisine 15 bin adet ağaç dikilecek. İçerisinde yürüyüş parkurları ve havuzlarla birlikte geniş alana sahip çocuk oyun grupları ve spor alanları vatandaşların hizmetine sunulacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Millet Bahçesinin yanında şehre 9 adet daha yeni park kazandırıldığını işaret etti. Parklar arasında geniş sahaya sahip parklarında olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Şehrimizde park ihtiyacı olan noktaları belirleyerek en uygun noktalara parklarla beraber sosyal donatı alanları inşa ediyoruz. Çalışma başlatacağımız sahada ilk olarak tabiatı bozmadan yeşil alan varlığı sayısını artırıyoruz. Ardından park içerisine çocuklarımız için oyun grupları, vatandaşlarımız için spor aletlerinin kurulumunu yapıyoruz. Parklarımızın hemen hemen tamamında yürüyüş parkurları ve dinlenme alanı da bulunuyor. Bu doğrultuda şehrimiz için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Derya Özaba
Komşu Köyün Delisi