Aksaray Koruyucu Aile Hizmetlerinde Türkiye 8. si – Şehrin Nabzı Haber
AksarayBölgesel

Aksaray Koruyucu Aile Hizmetlerinde Türkiye 8. si

72Görüntüleme

Aksaray Aile Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğü sabah bir kahvaltı programında basınla buluştu. Aksaray İl Müdürü İsrafil Aktürk kahvaltı sonrasında basın mensuplarına yaptığı slayt sunumda bünyelerinde yapılan son altı aylık icraatları ve 2018 senesinden bu yana yapmış oldukları icraatları anlatı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk sunum esnasında bünyelerinde bulunan toplam personel sayısı hakkında da basın mensuplarını aydınlatırken çalışmalarının mahremiyet içermesinden dolayı birçok çalışmadan vatandaşın haberdar olmadığını, hizmet verdikleri kesim için bu gizliliğin şar olduğunu ve çalışmalarını bu şekilde yürütmek zorunda olduklarının da altını çizdi.

İl Müdürü İsrafil Aktürk, Aksaray İl Müdürlüklerinde 111 i kadrolu olmak üzere 307 çalışanları olduğuna dikkat çekerek, ‘’bünyemizde resmi olarak, Aksaray Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Ortaköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Aksaray Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, A.Kadir Üçyıldız Huzurevi Müdürlüğü, Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü hizmet vermektedir. Özel kuruluşlarımız ise, Özel Aksaray Bakım Merkezi Müdürlüğü, Özel Eylül Bakım Merkezi Müdürlüğü, Özel Narlıgöl Bakım Merkezi Müdürlüğü, Özel Şehit Önder Güzel Bakım Merkezi Müdürlüğü, ayrıca Müdürlüğümüze bağlı olarak 13 adet Aksaray Merkez ilçede ve 1 adet Eskil ilçemizde olmak üzere toplam 14 adet Özel Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmet vermektedir’’ dedi.

Tüm birimlerin 2018 senesinden bu yana hangi konuda kimlere hizmet verdiğinin ayrıntılarını da veren İl Müdürü Aktürk, Aksaray ilinde bulunan kadın sığınma evleri, sevgi evleri ve yapılan ev ziyaretleri ve yardımlar konusunda da bilgiler verdi. Koruyucu aile hizmetleri konusunda Türkiye’de 8.sırada olduğumuzu da sözlerine ekleyen İl Müdürü İsrafil Aktürk 2021 yılı ilk yarısında yapılan hizmetlerin, senenin devamında da artarak devam edeceğini belirterek sözlerine son verdi.

Haber: Derya Özaba